UDGIVELSER

Min første salmebog DVD og manual
Min Første Salmebog, DVD og manual med baggrund, ideer og instruktioner til arbejdet med børn og salmer, Det Kgl. Vajsenhusets Forlag, 2004.
Eksempler på hvordan man kan gribe babysalmesangen an. Optaget i Sankt Pauls Kirke oktober 2004. Medvirkende: Anne-Mette Riis sammen med mødre og babyer fra Sankt Pauls Sogn.

Med DVD’en følger en manual med baggrund, konkrete ideer og praktiske anvisninger til arbejdet med børn og salmer (udarbejdet i samarbejde med Inge Marstal og Helene Dam). Manualen kan også købes separat.

 

Forside til bog

 

Musik med de små, Wilhelm Hansen, 2004

Inspiration og idéer til alle, der gerne vil give de alleryngste en god musikalsk start i livet: forældre, bedsteforældre, dagplejemødre, vuggestue- og børnehavepædagoger, musikskolelærere, musikpædagoger og andre voksne.Det musikalske samvær kan strække sig fra små spontane, improviserede melodiske strofer over “ride-ranke”-lege og godnatsange til en mere bevidst musikalsk stimulation og målrettet, professionel musik-undervisning.

Materialet i bogen er anskueliggjort i en form, der er let at gå til for både den uerfarne bruger og den professionelle musiklærer. Alle sange er noteret med tekst, noder, klaver- og guitarbecifring.

 

 

 

 

Forside til bog Salmer i dans og bevægelse

 

Salmer i dans og bevægelse, fra babysalmesang til konfirmanddans, Det Kgl. Vajsenhus’ forlag, 2009/2011

Bogen giver via kyndig brug af en række af vore kernesalmer inspiration og vejledning til sang og bevægelse i kirkens rum – fra babyer med deres forældre til bevægelse for minikonfirmander og dans med konfirmander. Pointen er at vores fine salmetradition får liv og skaber glæde igennem sang og bevægelse. Bogen giver en enkel og klar indføring i koreografien til de enkelte salmer og giver helt ned i de mindste detaljer praktiske anvisninger på de spørgsmål, der rejser sig, når man giver sig i kast med arbejdet.

 

 

“En bog vokset ud af nødvendigheden”, skriver stiftspræst Helene Dam om “Salmer i dans og bevægelse” og tilføjer: “Anne Mette Riis har formået at tilføre folkekirken et kæmpe potentiale både i undervisnings- og gudstjenestesammenhæng ikke mindst på grund af hendes særlige kombination af stor faglig kompetence som musikpædagog og hendes indgående kendskab til vore salmer og indføling med kirkens liv”.